انتشار آلودگی صوتی در محیط داخلی ادارات، یکی از مهم ترین دلایل ایجاد حواس پرتی و عدم تمرکز در کارکنان و کارمندان است. در حال حاضر نیز در دکوراسیون داخلی ادارات، از تجهیزات گوناگونی به عنوان عایق صوتی برای جلوگیری از آلودگی صوتی استفاده می شود که از جمله مهم ترین آن ها می توان به پارتیشن های آکوستیک اشاره نمود.
پارتیشن آکوستیک یکی از ابتکارات بی نظیر بشر بوده است. در محیط های اداری پارتیشن بندی امر مهمی است که می تواند بخش های اداری را از هم مجزا کند. همیشه در امر پارتیشن بندی برای دفتر مدیریت محدودیت وجود داشته چون پارتیشن های قدیمی نمی توانستند عایق خوبی برای صدا باشند.
پارتیشن اداری امروزی که به صورت تک جداره ودوجداره تولید می شوند با شیشه های آکوستیک و عایق صدای خود مانع از عبور صوت می شوند از این رو به آنها آکوستیک می گویند. این پارتیشن ها دارای عایق صوتی بوده و هیچ گونه صدایی را از خود عبور نمی دهد.
پارتیشن ها، دیوار های کاذب جدا کننده ای هستند که از آن ها برای تفکیک سازی و تقسیم بندی محیط های داخلی و همچنین تغییر دکوراسیون استفاده می شود. برخی پارتیشن ها علاوه بر جنبه دکوراتیو و فضاسازی محیط، دارای خاصیت عایق صوتی هستند که پارتیشن های آکوستیک نیز از این قضیه مستثنا نبوده و یکی از بهترین گزینه ها جهت کاهش آلودگی صوتی در محیط می باشند.
پارتیشن آکوستیک چیست؟
پارتیشن آکوستیک، نوعی از دیوار های جداکننده است در طراحی و ساخت آن از متریال های متفاوتی همچون پشم، سنگ، چوب، شیشه و غیره به کار برده می شود. پارتیشن های آکوستیک به دلیل وجود این متریال در ساخت خود، عایق بسیار مناسبی در برابر صدا هستند و از این رو استفاده از آن ها در محیط های داخلی همچون ادارات، سبب کاهش آلودگی صوتی و افزایش تمرکز در کارکنان خواهد شد. این نوع پارتیشن ها همانند سایر دیوار های جداکننده، در ابعاد و اندازه های متفاوتی قابل طراحی و اجرا هستند و بهترین گزینه برای ایجاد حریم خصوصی در فضای داخلی ادارات می باشند.
پارتیشن های آکوستیک دارای طراحی مدرن هستند و بارزترین مشخصه آن ها عایق صوتی است و دارای انواع متفاوتی با توجه به نوع متریال می باشند.
انواع پارتیشن آکوستیک
از جمله انواع پارتیشن آکوستیک با توجه به جنس متریال، می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
پارتیشن آکوستیک شیشه ای
در طراحی و ساخت این نوع از پارتیشن های آکوستیک، از متریال شیشه نشکن و بسیار مقاوم استفاده شده و برخلاف سایر پارتیشن های شیشه ای ساده، دارای خاصیت عایق صدا هستند. این پارتیشن ها نور طبیعی را به خوبی از خود عبور می دهند و دارای کیفیت و دوام بسیار بالایی هستند.
پارتیشن آکوستیک ام دی اف
این نوع از پارتیشن های آکوستیک دارای متریال ام دی اف در قسمت های پنل هستند و برخلاف پارتیشن های ام دی اف ساده، به دلیل استفاده از فوم، پشم سنگ و غیره دارای خاصیت عایق صدا می باشند. پارتیشن های آکوستیک ام دی اف در تنوع گسترده ای از طرح و رنگ قابل اجرا هستند و به صورت ترکیبی با شیشه نیز اجرا می شوند.
پارتیشن آکوستیک چوبی
همان طور که مطلع هستید، متریال چوب نسبت به دیگر متریال ها، عایق بهتری در برابر صدا و عدم انتشار آلودگی صوتی است و استفاده از آن در پارتیشن های آکوستیک نیز می تواند به حد قابل توجهی آلودگی صوتی را در محیط کاهش دهد. پارتیشن های آکوستیک چوبی، عایق بسیار مناسبی در برابر صدا هستند و علاوه بر تفکیک سازی محیط، از نما و ظاهر بسیار جذاب و منحصر به فردی نیز برخوردار می باشند.
پارتیشن آکوستیک فومی
در این نوع از پارتیشن های آکوستیک، از فوم های به خصوصی جهت جلوگیری از انتشار آلودگی صوتی در محیط استفاده می شود. این نوع از پارتیشن های آکوستیک دارای کاربرد بسیار فراوانی در بخش های گوناگون ادارات هستند و قابل اجرا در ابعاد و اندازه های متفاوتی می باشند.
مزایای پارتیشن آکوستیک
از جمله مزایای استفاده از پارتیشن آکوستیک در تفکیک سازی محیط داخلی، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ایجاد حریم خصوصی در محیط داخلی
- کاهش چشمگیر آلودگی صوتی
- برخورداری از انعطاف پذیری بالا
- دارای مقاومت، دوام و طول عمر بالا
- تنوع گسترده در طرح و رنگ
- قابل اجرا توسط متریال های گوناگون
- اجرا به صورت تک جداره و دوجداره، ثابت و متحرک و غیره
- سرعت بالا در نصب و اجرا
- قابل استفاده در انواع محیط های داخلی
کاربرد پارتیشن آکوستیک
همان طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، پارتیشن های آکوستیک، گزینه بسیار مناسبی جهت جداسازی فضای داخلی و کاهش آلودگی صوتی در محیط هستند و علاوه بر کاربرد در محیط داخلی ادارات، در سایر اماکن شخصی و عمومی نیز قابل استفاده می باشند. از جمله مهم ترین مکان های قابل استفاده از پارتیشن های آکوستیک نیز می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
- انواع رستوران ها و کافی شاپ ها
- ساختمان های مسکونی و ویلایی
- انواع آموزشگاه و کتابخانه ها
- کلینیک های درمانی و بیمارستان ها
- شرکت ها و دفاتر اداری
- درمانگاه ها و آزمایشگاه ها
مشخصات پارتیشن عایق صدا
شاید شکل ظاهری این نوع پارتیشن ها مانند سایر پارتیشن های دو جداره از ترکیب شیشه و پانل های ام دی اف ساخته شده باشد اما فرق بزرگی که وجود دارد تا آن ها را از هم متمایز کند شیشه های چهار جداره و پانل های سایلنت آن می باشد.
بطوری که در قسمت های شیشه خور از شیشه چهار جداره، که در بین خود با گاز میانی سایلنت مصلح می باشد را خواهد داشت و در قسمت های پانل نیز دو جداره پانل سایلنت شده و فوم میانی کاملا آنرا سایلنت می نماید. طراحی آنها به صورت کاملا مختلف صورت می گیرد تا محدودیتی در استفاده از آنها به وجود نیاید.
فوم ضد صدای موجود در انها باعث شده که این پارتیشن، ایده آل ترین محصول برای استفاده در محیط های پر سر و صدا باشند. با استفاده از این پنل ها می توان طراحی های زیبا و خلاقانه ای ایجاد کرد و هر زمان که لازم شود آنها را جابجا کرد یا به صورت جدید طراحی نمود. پارتیشن عایق صدا بسیار سازگار هستند و می توان از آنها در تمامی محیط ها استفاده نمود.
تفاوت پارتیشن شیشه ای و فومی آکوستیک
مزیت پارتیشن شیشه ای آکوستیک طرح و رنگ های خاص آن می باشد اما تفاوت بزرگ آن با پارتیشن فومی این است که جا به جایی آن ها سخت است و امکان شکستن وجود دارد و در واقع دوام کمتری دارند. هزینه ساخت پارتیشن شیشه ای آکوستیک بالاتر از پارتیشن های فومی آکوستیک می باشد اما به دلیل زیبایی ظاهری و درخشندگی آن طرفدار زیادی دارند.
قیمت خرید و اجرای پارتیشن آکوستیک
پارتیشن های آکوستیک با توجه به ابعاد و اندازه، جنس و متریال، کیفیت فریم و یراق آلات، محل نصب، تخصص تکنسین، متراژ پارتیشن و غیره دارای قیمت های بسیار متفاوتی در خرید و اجرا هستند و بنابراین نمیتوان هزینه مشخصی را برای آن ها مشخص نمود.
شرکت نوژن طراح و تولید کننده انواع پارتیشن آلومینیومی و ام دی اف آکوستیک و عایق صدا است. برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان مجموعه در تماس باشید.