دیوارکوب آکوستیک بسیار کاربردی بوده و می تواند به جلوگیری از بروز صداهای اضافی به محیط و ایجاد آرامش کمک شایانی کند. عواملی مانند دیوار های پیش ساخته، آجر های سفالی، سقف کاذب با کناف باعث شده است تا نشت صدا به وجود آید.
یک راهکار ساده و خوب برای از بین بردن صداهای اضافه استفاده از مصالح آکوستیک در حین ساخت است که بسیاری به دلیل قیمت بالای آن راضی به این کار نمی شوند و در نهایت امر به نارضایتی ساکنین منجرب می شود.
فوم آکوستیک
فوم آکوستیک نه تنها برای استودیو های ضبط صدا بلکه برای منازل مسکونی و ادارات بسیار الزامی است. عایق صوتی علاوه بر این که از نفوذ صدا به داخل جلوگیری می کند بلکه از خروج صدا هم جلوگیری می کند و برای مکان هایی مانند استودیو و مکانهای مدیریتی بسیار کاربردی است تا مزاحمتی ایجاد نکند. به منظور کاهش صوت و مقابله با صدای انتقالی(کاهش آلودگی صوتی) از محیطی به محیط دیگر، می بایست از پوششی استفاده گردد که به آن پوشش، عایق صوتی گفته می شود.
راه های آکوستیک کردن دیوار
عایق کاری و آکوستیک کردن دیوار های داخل ساختمان ها را با استفاده از ابزار های مختلف انجام م دهند که عبارتنداز:
-
عایق فوم صداگیر خود چسب
عایق فوم صداگیر خود چسب با تکنولوژی روز دنیا در کاهش انتقال صدا به پیرامون خود تاثیر بسزایی داشته است. این عایق در مصارف صنعتی و ساختمانی برای سقف، کف و دیوارهای مشترک قابل استفاده است.این نوع عایق بدون نیاز به چسب مایع ، میخ و … بر روی دیوار نصب می گردد.
-
پشم سنگ
پشم سنگ دارای ضریب انتقال حرارتی بسیارکم بوده و قدرت عایقی آن ۳۳ برابر دیوار بتونی و ۲۲ برابر دیوار آجری است. مواد تشکیل دهنده این الیاف عبارتند از: بازالت، سنگ های آتشفشانی و چسب رزین. به دلیل این که این عایق از سنگ درست شده است آب را جذب نمی کند و در صورت ترکیدگی لوله و چکه کردن سقف این عایق آسیب نخواهد دید.
-
طریقه اجرا
با توجه به زیرسازی موجود معمولا عایقهای آکوستیک در بستری از چوب چهارتراش که میتواند از جنس چوب روس یا قطعات ام دی اف باشد قرار میگیرد و بوسیله پارچه سوزنی یا کشی محافظت می گردد.
در نهایت نمای رویی کار که از جنس معمولا ام دی اف ساده یا سی ان سی شده است، بوسیله میخ های سوزنی در محل مورد نظر کارفرما یا طراح نصب می گردد. استفاده از پارچه های شانل و یا ترکیبی از پارچه و ام دی اف برای سالنهای بزرگ یا کنفرانس و یا سینماها استفاده شایانی دارد و با ترکیب سقف کاذب تایل آکوستیک و کف موکت بهترین فضای محافظت شده از نظر آکوستیک را ارائه می کند.
اهمیت کاربرد دیوارکوب آکوستیک
در حال حاضر در بسیاری از ساخت و ساز ها، به دلایل متفاوت، واحد ها در عرض و ضخامت های بسیار کمی در قسمت های کف، سقف و دیوار ها ساخته می شوند و از این رو سبب آلودگی صوتی در محیط داخلی خواهند شند. این مسئله به ویژه در واحد های اداری که نیاز به تمرکز و دقت در فعالیت کارکنان بسیار بالا است، قابل مشهود تر بوده و از این رو استفاده از دیوارکوب های آکوستیک می تواند سبب جلوگیری از آلودگی صوتی در محیط و همچنین افزایش تمرکز در کارکنان و بهرهوری از فعالیت آن ها شود. امروزه نیز دیوارکوب های آکوستیک، دارای جنس های متفاوتی از PVC، چرم، ام دی اف و چوب هستند و علاوه بر ویژگی های کاربردی، نمای داخلی را بسیار شیک و زیبا تر جلوه می دهند.
نکات مهم در انتخاب دیوارکوب آکوستیک
همان طور که گفته شد دیوارکوب های آکوستیک، با توجه به جنس، ضخامت و عملکرد خود دارای انواع متفاوتی هستند و همچنین هر کدام از آن ها می توانند جذب صدا های متفاوتی را در محیط ارائه دهند. به عنوان مثال کاهش آلودگی صوتی در محیط های اداری بسیار حائز اهمیت تر از محیط داخلی منازل است و بنابراین دیوارکوب های آکوستیکی که در ادارات به کار برده می شوند، بسیار متفاوت تر از دیوارکوب های آکوستیک منازل هستند. در هنگام انتخاب دیوارکوب های آکوستیک، به نوع کاربرد آن ها توجه نموده و جنس، مدل و نحوه اجرای آن ها را با توجه به دکوراسیون محیط داخلی انتخاب نمایید.
یکی دیگر از نکات بسیار مهم در تعیین دیوارکوب های آکوستیک، نحوه نصب و اجرای آن ها به طور کاملاً تخصصی و استاندارد است. اجرای دیوار های آکوستیک، بسیار متفاوت تر از سایر دیوارپوش های معمولی و ساده است و از این رو جهت افزایش کارایی و کاهش آلودگی صوتی در محیط، باید به طور کاملاً استاندارد و تخصصی اجرا شوند.
ضخامت این دیوارها و نصب آن ها به صورت کاملاً یکپارچه و بدون درز، در عملکرد آن ها بسیار تأثیرگذار بوده و در محیط هایی که نیاز به عدم آلودگی صوتی در محیط است همچون سالن های کنفرانس، اتاق جلسات، اتاق مدیریت و غیره باید به طور کاملاً دقیق نصب و اجرا شوند.
انواع دیوارکوب آکوستیک
از جمله مهم ترین و پرکاربردترین انواع دیوارکوب های آکوستیک بر اساس جنس، می توان به چند مورد زیر اشاره نمود:
دیوارکوب آکوستیک چرمی
این نوع از دیوارهای آکوستیک، از جمله رایج ترین دیوارکوب های استفاده شده به ویژه در محیط داخلی ادارات هستند و در طراحی و ساخت آن ها نیز از چرم های بسیار مقاوم و با کیفیت استفاده می شود. دیوارکوب های چرمی، در صورت اجرا به صورت تخصصی، عایق بسیار مناسبی در برابر صدا هستند و با چسب های مخصوصی به دیوار اصلی متصل شده و دارای ضخامت های متفاوتی با توجه به طرح دیوارکوب می باشند.
دیوارکوب آکوستیک چوبی
در طراحی و ساخت این نوع از دیوارکوب های آکوستیک، از متریال های چوب طبیعی همچون سرو و بلوط استفاده شده با زیرسازی های استاندارد انجام شده در حین اجرا، عایق بسیار مناسبی در برابر صدا هستند.
دیوارکوب آکوستیک ام دی اف
این نوع از دیوارکوب های آکوستیک، دارای ورق های ام دی اف در قسمت بیرونی خود هستند و نسبت به دیوارکوب های چوبی، از مقاومت و دوام بالاتری برخوردار می باشند. تنوع رنگ و طرح در دیوارکوب های آکوستیک ام دی اف بسیار بالا بوده و در صورت نصب و اجرا به صورت اصولی، می توانند آلودگی صوتی در محیط را به حد قابل توجهی کاهش دهند.
دیوارکوب آکوستیک PVC
دیوارکوب های آکوستیک PVC، همان طور که از نام آن ها پیداست، توسط متریال PVC طراحی و ساخته می شوند و از مقاومت کمتری نسبت به دیوارکوب های ام دی اف برخوردار می باشند.
کاربرد انواع دیوارکوب آکوستیک
دیوارکوب های آکوستیک، یکی از تجهیزات بسیار کاربردی جهت کاهش آلودگی صوتی در محیط هستند و به دلیل تنوع گسترده در طرح، رنگ و اجرا، دارای کاربرد بسیار فراوانی در انواع محیط های داخلی می باشند. یکی از مهم ترین کاربرد دیوارکوب های آکوستیک نیز استفاده از آن ها در محیط داخلی ادارات است. اتاق مدیریت، اتاق جلسات، سالن اجتماعات، سالن کنفرانس و غیره از جمله مهم ترین بخش های داخلی ادارات برای استفاده از دیوارکوب های آکوستیک هستند و می توانند از پخش شدن صدا در داخل و خارج محیط جلوگیری نمایند.
از دیگر کاربرد دیوارکوب های آکوستیک نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- انواع آموزشگاه های موسیقی
- استودیو های ضبط صدا
- منازل ویلایی و آپارتمانی
- مدارس و مراکز آموزشی
- سالن های همایش و کنفرانس
- انواع ساختمان های تجاری و اداری
- انواع کتابخانه های خصوصی و عمومی
- کارگاه های نجاری و غیره که صدا های بسیار زیادی را در هنگام ساخت تولید می کنند
- و غیره
قیمت خرید و نصب دیوارکوب آکوستیک
دیوارکوب های آکوستیک، با توجه به نوع و جنس متریال، دارای قیمت های متفاوتی هستند و نمیتوان هزینه مشخصی را برای قیمت و هزینه اجرای آن ها در نظر گرفت. از دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت دیوارکوب های آکوستیک نیز می توان به میزان متراژ مورد نیاز، طرح و رنگ، تخصص تیم اجرایی، شرکت سازنده، پارتیشن اداری آکوستیک و غیره اشاره نمود.
شرکت نوژن ارائه دهنده انواع پارتیشن اداری آکوستیک و عایق صدا به صورت تکجداره و دوجداره است که امروزه برترین ابزار جهت کاهش آلودگی های صوتی در دفاتر استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتردر این خصوص با کارشناسان مجموعه در تماس باشید.